Ljetno kino

Biograd na Moru

Ljetno kino Biograd na Moru sagrađeno je još davne 1970. godine, kada je Grad Biograd, uz Dubrovnik i Opatiju, bio među prvim gradovima u Hrvatskoj koji su imali ljetnu pozornicu.

U kinu su se izvodile razne manifestacije kao što su prikazivanje filmova, razni festivali, kazališne predstave, nastupi KUD-ova i slično. No, tako je bilo sve do početka Domovinskog rata 1991. godine. Kino se zatim nakon Oluje počeo koristiti samo za prikazivanje filmova.

U posljednjih 20-ak godina nije bilo nikakvih većih ulaganja, do sada. Novi kino pruža kvalitetan filmske sadržaje, koncerte i predviđene predstave i sve to u idiličnoj borovoj šumi pod zvijezdama neposredno blizu mora. Cilj je pružiti turistima i građanima kulturno umjetničke programe.

U sklopu kina postoji i Caffe bar u koji možete poći i osvježiti se u vrućim ljetnim danima, iz kojeg također imate pogled na projekcijsko platno.

Kino je u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom.

Od lipnja pa sve do sredine rujna kino svakodnevno održava kino projekcija s repertoarom najnovijih domaćih te stranih filmova.

Go top